27.3.2015

Auringonkukkien kylvöä

Näin keväisin tulee lueskeltua jos jonkinlaisia puutarhapalstoja ja -foorumeita siinä toivossa, että jos kuitenkin innostuisin kokeilemaan jotain uutta. Ohjeita tuntuu kuitenkin leimaavan eräs erikoislaatuinen piirre: kaikki pitäisi olla just prikulleen oikein, jotta kasvi suostuisi edes yrittämään kasvamista. Suunnilleen rairuohon kylvössäkin pitäisi siemenet asetella huolellisesti tasavälein itä-länsi-suuntaan kuun asennon ollessa juuri oikea Merkuriukseen nähden, puhumattakaan vähän harvinaisemmista kasveista... Mitenköhän nämä ihmiset kuvittelevat kasvien toimivan luonnossa? "En mä nyt voi kasvaa tässä, kun tässä on kaks astetta liian kalteva maa!" :P

Tänään löysin ihanan erilaisen ohjeen auringonkukkien kylvämiseen. Ei turhaa stressiä, ei nipotusta lannotteista - siemenet maahan ja that's it. :D  Kirjoittajan luvalla julkaisen hieman muokatun ohjeen ja kuvan tässä:

(kuva: Juha Pihlajamäki)

Auringonkukan kylvöohje miehille
5 kg auringonkukansiemeniä (linnuille tarkoitettuja) heitellään toukokuussa puolijäisen pihan/pihatien viereen 200 m matkalle.
Laitetaan möyhijä käyntiin ja ajellaan 200 m siementen päältä niin syvältä, kunnes routa tulee vastaan. Palatessa sama homma.
Ei kastelua, ei lannoitusta!

Loppukesästä noin 10 000 auringonkukkaa kukkii.


Onnea viljelmille ja kylvöksille, ja muistakaahan pitää pipo riittävän löysällä - varsinkin puutarhan puolella! :D

2 kommenttia:

  1. Täältähän se mun miehekäs ohje löytyi. Pian taas pitäs kylvää siementä sinne tänne...

    VastaaPoista
  2. Pienenä mainoksena, noita saattaa löytyä lisää blogistani:
    http://chiliblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista