10.6.2015

Tuhoja

Selvisipä sekin, että puutarhan pahin tuholainen ei suinkaan ole rusakko, peura tai lehtokotilo, vaan mies. Ihan oikeasti, täytyykö mun todella tehdä tiilimuuri jokaisen istutukseni ympärille, jotta kasvit saisivat kasvaa rauhassa?!?


Tapaus nro 1: Mulla on yksittäinen syreenin taimi, josta aion muotoilla puun. Taimella on mittaa ehkä 120-130 cm, joten se takuulla kyllä näkyy vähän pidemmänkin heinikon keskeltä... No eikös mieheni silti onnistunut tööttäämään sitä päin ruohonleikkurilla. -_-  Kuori meni "rullalle", mutta onneksi saatavilla oli jalostusvahaa ja teippiä. Toivotaan siis, että kuori ottaa takaisin kiinni eikä kolhun kautta päässyt mitään epämääräistä kuoren alle.


Tapaus nro 2: Toin viime kesänä mökkipihaan sinisateen (wisteria) taimen, jonka joku p***eleen elukka söi talven aikana nysäksi. Ehdin kuitenkin jo riemuita, että jee, sehän jaksaa silti lähteä uudelleen kasvuun - ja sitten appiukkoni vetäisi sen siimaleikkurilla matalaksi. Ei sitten tullut mieleen, että kaariportin lähettyvillä kasvaa yleensä jotain köynnöksiä tms., jotka eivät välttämättä ole vielä tähän aikaan kovin isoja... Huoh. Toivottavasti tämä silmäteräni jaksaa aloittaa homman alusta vielä kerran.

Näiden parin tapauksen lisäksi kasvini ovat miesten taholta saaneet kärsiä mm. tallomisesta ja oksien katkomisesta - ja lista ruohonleikkurilla yliajetuista on varsin pitkä. Välillä tuntuu, että isäni suorastaan tähtää ruusuuni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti